Over Stevens Wonen

Stevens Wonen in de regio Klazienaveen, Emmen, Coevorden en Borger is dé woonspecialist bij jou in de buurt.

Wij adviseren je graag bij de inrichting van jouw woning en de aanschaf van je interieurartikelen. Je zult verrast zijn door onze uitgebreide collectie. Niet alleen tijdens de aankoop, maar ook daarna, kun je rekenen op een vakkundig advies en uitgebreide service en garantie. Wij zijn al jaren lang hét vertrouwde adres voor jouw interieur aankopen  in de regio. Wij ontmoeten je graag binnenkort bij ons in de winkel.

De historie van Stevens Wonen

Stevens Wonen aan de Brugstraat in Klazienaveen kent een bijzondere geschiedenis. Het bedrijf werd in 1949 opgericht door Henk de Vries. “Hij begon in een schuur met een meubelstoffeerderij en een groothandel”, vertellen eigenaren Dick en Anja Stevens. “Dat werd later uitgebreid met een toonkamer.”

In die tijd werd volgens Stevens de woonkamer thuis bij veel mensen vooral voorzien van vier clubs met één salontafel. “Op de vloer werd vooral Balatum vloerbedekking gelegd met in het midden kokosmatten. Deze matten waren één meter breed en werden handmatig aan elkaar genaaid om de gewenste breedte te krijgen. Rond 1968 kwam de Jabo op de markt, het eerste type kokostapijt van 3,60 meter breed”, vertelt Dick. “In die tijd kwam ik bij Woninginrichting Henk de Vries in dienst.”

Hoe het verder ging

In 1973 kon Henk de Vries, samen met zijn vrouw Albertien, een winkelpand kopen aan de Langestraat. “Het werd een prachtige showroom winkel met veel keuze in meubelen, bedden en woningtextiel”, zegt Dick. “In de jaren tachtig kwam de recessie. Henk kwam in december 1981 te overlijden.” De winkel hield op te bestaan.
 

Toch besloten Dick en Anja in 1982 de draad weer op te pakken. “We begonnen opnieuw in het oude schuurtje aan de Brugstraat, onder de naam Woninginrichting Dick Stevens v/h H. de Vries. In de ruimte van 300 m2 stonden bankstellen, wand- meubelen, bedden, salontafels, gordijnen en vloer- bedekking.”

Stevens Wonen neemt jou alles uit handen als het gaat om interieur

Inmiddels is de winkel uitgegroeid naar 4000 m2. Er is een afdeling Haarden en Kachels. Op het gebied van woningtextiel en vloeren kunnen wij je ook van dienst zijn. Nieuw! SofaStoreXL een ruime afdeling Bankstellen en Fauteuils met veel mogelijkheden, vooral op het gebied van Maatvoering, Zit Comfort en Relax Fauteuils. Ook op het gebied wandmeubelen, eethoeken hebben wij een ruime keuze. Wij adviseren je graag met het stylen van jouw interieur door onze jarenlange ervaring.

 

Wij staan voor je klaar

Tot ons grote verdriet is op 16 maart 2016 Dick overleden. Dick Stevens zijn liefde voor het Woninginrichtingsvak en zijn vakbekwaamheid van meer dan 45 jaar heeft zijn sporen duidelijk nagelaten. De winkel is uitgegroeid naar een Shopping Center voor uw complete Interieur. Anja Stevens, al meer dan 40 jaar actief in de woninginrichtingsbranche naast Dick Stevens zal met dezelfde passie het complete bedrijf voortzetten. Jacob Dijks, schoonzoon, is de nieuwe vennoot van Stevens Wonen en is een verjonging en positieve aanvulling voor Stevens Wonen. Al enkele jaren is de afdeling Haarden & Kachels toegevoegd aan ons bedrijf. Jacob Dijks is óók adviseur op deze afdeling.

De afdeling Lampenier is vervangen door Lampen by Stevens Wonen. Een uitgebreide eigentijdse collectie Sfeer Verlichting..

“ Het complete wonen onder één dak, dat is waar wij voor blijven zorgen.”

Een bezoek aan onze winkel is nu extra de moeite waard.

Stevens Wonen bestaat 70 jaar!

Daarom nodigen we je uit om het 70 jarig bestaan van onze onderneming te vieren. Je bent welkom, 12 of 13 december 09:30u tot 21:00u.
Onder het genot van een hapje, drankje en muziek.
Tot dan, Team Stevens Wonen Klazienaveen

 

Neem contact op met Stevens Wonen

Laat een bericht achter via onderstaand formulier en we nemen binnen 24 uur contact met je op!

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist
Vereist